Beiratkozás az általános iskola első osztályába

Megnyílt a KRÉTA elektronikus beiratkozási felülete (BÁI), amellyel a szülők előzetesen beküldhetik gyermekeik adatait az általános iskolába. A felületet a www.eugyintezes.e-kreta.hu oldalon érhetik el.

Amennyiben lehetőségük van, Ügyfélkapun keresztül indítsák a beiratkozást, mert akkor rögtön megtörténik a hitelesítés, nem szükséges kinyomtatva, aláírva behozni a dokumentumokat.

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését. Felhívjuk figyelmüket, hogy az esetleges szakértői véleményt kötelezően csatolni kell a jelentkezéshez!

 Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, lakcímkártyát.  Fentiek miatt a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező.

A személyes beiratkozás napjai: 

2023. április 20-21. (csütörtök és péntek) 8.00-19.00 óráig

Az előzetes online jelentkezés hatására várhatóan gyors és gördülékeny ügyintézés valósulhat meg a személyes beiratkozáskor. Kérjük, hogy az adatok kitöltésénél figyeljenek arra, hogy mindenhol a hatósági igazolványoknak megfelelő teljes nevet és pontos lakcím adatokat írják be, a rendszer csak így tudja azonosítani a gyermeket!