Angliai tanulmányút 2023

Normannok várai – Tudorok városai

     Utazás:  Autóbusszal

     Szállás:     Családoknál

     Ellátás:  Félpanzió (teljes panzió igényelhető)

     Tranzitszállás: 2 x 1 éj szállás 3 ágyas szobákban, önellátással

     Időpont:    2023. március 19-25. 

    Ár:             229.800 ft. Részletfizetés lehetséges.

1. nap Kora reggel indulás Budapestről. Utazás rövid megállókkal Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.

2. nap A KIRÁLYNŐ VÁROSA: Utazás Franciaországba. Átkelés Angliába a Csalagúton. Séta a királynő kedvenc városában, Windsorban és a közeli iskolavárosban, Eton-ben. Este a szállás elfoglalása.

3. nap AMIRŐL A BÁRDOK ÉNEKELNEK: Utazás Wales-be. A Brecon – Beacons Nemzeti Park érintésével érkezünk meg Blaenavon térségébe. Látogatás egy valódi szénbányában (sisakkal, lámpással). Délután városnézés Wales fővárosában, Cardiff-ban. Látogatás a Városházán és a Nemzeti Múzeumban, majd szabadprogram a belvárosban.

4. nap IDŐUTAZÁS A KÖZÉPKORBA: Látogatás Anglia legérdekesebb várában, a Warwick Castle-ben (Ghost Tower, főúri lakosztályok, páncélgyűjtemény, Madame Tussaud bemutató, Royal Weekend Party, díszkert, solymászbemutató stb.). Délután séta Shakespeare szülővárosában, Stratford-upon-Avon-ben és az Avon folyó partján.

5. nap COTSWOLDS – AZ IGAZI VIDÉKI ANGLIA: Kastélytúra az ország egyik legimpozánsabb kastélyában, a Berkeley Castle-ben, mely többek közt II. Edward király meggyilkolásának helyszíne is volt (Drake szobája, Great Hall, lakosztályok, pillangó-ház stb.). Utazás Gloucestershire központjába, látogatás a Gloucester Cathedral-ban, majd buszos barangolás a Cotswolds hangulatos falvaiban. Délután Bath belvárosának felfedezése: Pulteney Bridge, The Circus, Royal Crescent, majd szabadprogram a Világörökség részét képező városmagban.

6. nap A LEGENDÁK FÖLDJE: Látogatás a földkerekség legmisztikusabb helyén – Stonehenge rejtélyes kőoszlopainál (új látogató központ, kiállítás, prehisztorikus házak stb.). Délután átkelés a Csalagúton, majd utazás a tranzitszállásra.

7. NAP: Utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza a programban szereplő összes belépődíjat is!

Student Lines Diákutazási Iroda, engedélyszám: R-1089/94

H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. Tel.: 302-7767, 302-7637

 studentlines@studentlines.hu  www.studentlines.hu

Gyermeke részvételi szándékát kérjük jelezze az adri.partai@gmail.com címen szept. 23-ig.