Mélyföldtől a Felföldig – 2024

Tanulmányi kirándulás

Utazás:                  Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)

Szállás:                 Holiday Parkban, mobil home-okban

Ellátás:                 önellátás

Komp:                   2 x 1 éj szállás kompon, 4 ágyas kabinokban

Tranzitszállás:      2 x 1 éj szállás 3 ágyas szobákban

Tervezett időpont: 2024. április 13-21.

Ár:                          244.800 ft + £95 +biztosítás

Jelentkezés: Pártai Adrienne tanárnőnél személyesen

További információ: partai.adrienne@tamasiaroniskola.hu

Programok:

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.

2. nap: TULIPÁN, FAPAPUCS: Reggel utazás Hollandiába. Városnézés a tulipántermesztés központjában, Haarlemben. Évszaktól függően buszozás a tulipánföldek közt, vagy séta Zandwort homokos tengerpartján. Délután utazás a kikötőbe, éjszakai kompátkelés a tengeren az Amszterdam – Newcastle útvonalon.

3. nap: A TWEED FOLYÓ VÖLGYE (F): Érkezés az észak-angliai kikötőbe a reggeli órákban. Utazás Skóciába. A Tweed völgyében található Melrose Abbey romjainak megtekintése után „időutazás” Sir Walter Scott álomvárába, a nemrég felújított Abbotsford-ba. Este a szállás elfoglalása a holiday parkban.

4. nap: EDINBURGH, A KIRÁLYI FŐVÁROS: Edinburgh Castle (F) (skót koronázási ékszerek, Stone of Scone, Mons Meg óriáságyú, Great Hall, stb.), St Giles’ Cathedral (Bogáncs-kápolna), Royal Mile, Scott Memorial, National Gallery of Scotland, vásárlás Edinburgh főutcáján, a Princess Street-en.

5. nap: SZÖRNYNÉZŐBEN A SKÓT FELFÖLDÖN (F): Utazás a Loch Ness-hez, a tóparton álló romantikus Urquhart Castle romjainak megtekintése. A Ben Nevis-t és Fort William-et érintve érkezünk meg a lenyűgöző Glencoe szorosba, ahol a Skyfall c. film zárójeleneteit forgatták. Túrázás a hegyoldalban található vízesésekhez.

6. nap: MAGYAR EMLÉKEK NYOMÁBAN (F): Utazás Skócia ősi fővárosába, látogatás a dunfermline-i apátságban (Magyarországi Szent Margit és Robert Bruce sírja). Délután kirándulás Dundee-ba, ahol megtekintjük Scott kapitány felfedezőhajóját, a Discovery-t. Hazafelé megálló Skócia legszebb tengerparti városában, St Andrews-ban, látogatás a tengerparton álló Abbey romjainál.

7. nap: AZ ANGOL-SKÓT HATÁRVIDÉK (F): Séta St. Abbs halászfaluban, jó idő esetén túrázás a közeli természetvédelmi terület tengerparti szikláihoz. Délután a monumentális Bamburgh Castle megtekintése (Northumberland ősi királyainak székhelye, az Armstrong család otthona, repüléstörténeti kiállítás stb.). Kora este kompra szállás, éjszaka utazás Hollandiába.

8. nap:  „ÉSZAK VELENCÉJE” (F): Érkezés délelőtt Amszterdamba. A Van Gogh Múzeum megtekintése, majd hangulatos sétahajózás a csatornákon, a „gracht”-ok világában. Délután séta a belvárosban (Királyi Palota, Dam). Este utazás a tranzitszállásra.

9. nap: Utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.