Angliában jártunk

Tanulmányút Nagy- Britanniába: Normannok várai, Tudorok városai program

A világjárvány lecsengésével márciusban ismét meg tudtuk szervezni a rendszeres éves tanulmányutunkat Nagy-Britanniába. Idén Anglia déli részén és Walesben kalandoztunk.

Jártunk Windsorban, II. Erzsébet egyik kedvenc városában, és ha már arra jártunk, átsétáltunk Etonbe, és megnéztük a méltán híres középiskolát, ahol az arisztokrácia gyermekei tanulnak, majd időutazást tettünk a középkorba, több vár megtekintésével: Warwick Castle, Windsor Castle, Berkeley Castle és Cardiff Castle. A Berkeley kastélyban találkoztunk magával a vár urával is! Ellátogattunk Shakespeare szülővárosába, Stratford-upon-Avon-be, valamint elmentünk olyan filmforgatási helyszínekre, mint a gloucesteri katedrális, Cotswolds térsége vagy Bath. Walesben sajnos esett az eső, de azért eljutottunk a fővárosba, Cardiffba, ahol megpróbáltuk értelmezni a walesi nyelvet, majd megnéztük, hogyan nézett ki arrafelé egy igazi szénbánya, ami az ipari forradalom idején jelentős jövedelemforrást biztosított Wales számára. Hazafelé megálltunk a földkerekség legmisztikusabb helyén: Stonehenge rejtélyes kőoszlopainál.

A családok, akiknél laktunk őszintén méltányolták mindazt az erőfeszítést, amelyet diákjaink az angol nyelvű kommunikációba fektettek, és örültek, hogy érdeklődünk az angol családok mindennapjai iránt is.

Mindent összevetve, élvezetes és emlékezetes hetet töltöttünk kint, és máris tervbe vettük Skóciát!