Iskolapszichológus

Kedves Szülők és Tanulók!


Iskolapszichológusként, legfőbb célom a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Nemzetiségi Gimnázium intézményébe járó gyerekek, fiatalok személyiségfejlődésének, iskolai életének, érzelmi és szociális jóllétének támogatása a megelőzés eszközeivel.

Az iskola szellemiségével egyetértve úgy gondolom, hogy a prevenció, az aktuálisan felmerülő problémák minél gyorsabb megoldása a szülők, gyermekeik és az oktatók érdekeit is szolgálják, emiatt igyekszem segítő kezet nyújtani mindazoknak, akik hozzám fordulnak.

Szülőknek:

Maximális nyitottsággal várom a szülők közvetlen megkeresését a lenti e-mail címen, mivel azt gondolom, hogy a gyerek problémája – kortól függetlenül – a szülő „ügye” is. Tapasztalatom szerint a nehézségek együttes megoldása a legcélravezetőbb minden esetben. Tekintettel a járványügyi helyzetre, a szülőkonzultációkat biztonsági okokból jelenleg online tudjuk megtartani.

Diákoknak:

A szülők és a pedagógusok mellett a diákok is fordulhatnak hozzám segítségért. A tanácsadás és a konzultáció lehet egyszeri vagy akár több alkalmas is. Mindenki életében vannak és lesznek is időszakok, amelyek megoldása, úgy érezzük, meghaladja a képességeinket. Ennek lehetnek testi (fejfájás, izzadás, gyomorgörcs, fáradtság, stb.) és lelki (szorongás, félelem, stressz, szomorúság, elkeseredés, stb.) jelei is. Ha valaki úgy érzi, szívesen megosztaná velem a gondjai, örömmel fogok segíteni. Bejelentkezni e-mailben és az iskolában személyes megkereséssel (alsó tanári vagy B épület, első emelet) lehet.

Csoportok:

A tanulókkal nemcsak egyénileg, hanem csoportos formában is foglalkozom. Kiscsoportos foglalkozásokon lehetőség nyílik arra, hogy a diákok önismeretükben, társas készségeikben, stresszel való megküzdésükben, tanulási technikáikban fejlődjenek, másrészt pedig arra is, hogy pályaorientációs ismereteiket bővítsék. Osztályszintű foglalkozásokon pedig konkrét témakörök mentén egészségpszichológiai és pályaválasztással kapcsolatos témaköröket dolgozunk fel.

Tanácsadás ideje:

Hetfő: 8:30 – 12:00

Kedd: 8:30 – 12:00

Szerda: 8:30 – 14:30

Csütörtök: 8:30 – 12:00

Péntek: 8:30 – 12:00

Online: Kedd: 15:00 – 17:00

Elérhetőségeim:

E-mail: steinbach.annamaria@tamasiaroniskola.hu

Forduljanak, forduljatok hozzám bizalommal!