Az iskolakóstolgató új időpontja: 2022. augusztus 29-30. 8.00-16.00

Első osztályos beiratkozás

2022. április 6-án (szerdán) megnyílik a KRÉTA elektronikus beiratkozási felülete (BÁI), amellyel a szülők előzetesen beküldhetik gyermekeik adatait az általános iskolába. A felület eléréséhez szükséges linket ITT érhetik el.

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

 Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, lakcímkártyát.  Fentiek miatt a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező.

A személyes beiratkozás napjai: 

2022. április 21-22. (csütörtök és péntek) 8.00-19.00 óráig

Az előzetes online jelentkezés hatására várhatóan gyors és gördülékeny ügyintézés valósulhat meg a személyes beiratkozáskor. Kérjük, hogy az adatok kitöltésénél figyeljenek arra, hogy mindenhol a hatósági igazolványoknak megfelelő teljes nevet és pontos lakcím adatokat írják be, a rendszer csak így tudja azonosítani a gyermeket!

Nem a körzetünkbe tartozó, ezért a KRÉTA rendszerben nem szereplő gyermekek beiratkozásával kapcsolatban előzetes egyeztetés szükséges (április 6.után). Ebben az esetben a gyermek alapadatait (Gyermek neve/Születési hely, dátum/Oktatási azonosítószáma/Anyja neve/Lakóhely/Tartózkodási hely) ) küldjék el részünkre a tamasi@tamasiaroniskola.hu címre, az adatok rögzítése után lesz lehetőségük belépni a beiratkozási rendszerbe. Kérdés esetén keressék bizalommal az iskolatitkárokat a +3613561489 telefonszámon.

Felhívás tanköteles gyermekek iskolai beíratására

Leendő első osztályos gyermekek szülei részére tervezett nyílt napokat az omikron gyors terjedése miatt sajnos nem tudjuk megtartani. Online bemutatkozást tervezünk a leendő első osztályos tanítókkal, és természetesen az intézményvezetővel, akiknek kérdéseket is lehet feltenni. Az online találkozó időpontja: február 24.

A programra regisztrációval lehet jelentkezni, a regisztrációs felületet a tervezett időpont előtt feltesszük honlapunkra.

 Egyházak tájékoztatói az iskolai hit- és erkölcstan oktatásról

A tanköteles korú gyermek további egy nevelési évig óvodában történő részvétele kérdésében 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal hoz döntést. Az erről szóló jogszabály ITT olvasható.

Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni: 

– a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót igazoló hatósági igazolványt

– a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt

– Oktatási azonosítót tartalmazó igazolást (óvoda állítja ki)

– nyilatkozatot a  szülői felügyeleti jog gyakorlásáról  

– nyilatkozatot életvitelszerű lakcímről  

– kitöltött adatlapot 

– gyermek TAJ kártyáját

– kitöltött nyilatkozatot a hit-és erkölcstan tanulásról 

Iskolánkban hitoktatást tartó egyházak

– szakértői véleményt, amennyiben van (Pedagógiai Szakszolgálattól)

– Diákigazolvány megrendeléséhez NEK Adatlapot (Okmányirodában készítik, ehhez fénykép készül ott a gyermekről, vinni kell a gyermek személyi igazolványát, lakcímkártyáját)