Adománygyűjtés az ukrán menekültek számára

Az első ukrán menekültek megérkeztekor éreztem, hogy valamilyen módon muszáj segítenünk. Néhány osztálytársammal kitaláltuk, hogy adománygyűjtést szervezünk iskolai szinten. Hamar meghirdettük, bekopogtattunk az összes tanterembe, hogy diáktársaink segítségét kérjük. Az általános iskolás és gimnazista diákok, illetve tanárok két nap alatt elképesztő mennyiségű adománnyal támogatták kampányunkat, amiért nagyon hálásak vagyunk. A tamásis diákok emberségből csillagos ötösre vizsgáztak!

Az adományok nagy részét az elosztóközpontként funkcionáló Sonkád Község Önkormányzata, kisebbik részét pedig a jelenleg menekültközpontként működő Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kapta meg.

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a gyűjtés sikeréhez.

Külön köszönet illeti meg Berényi Gergely, Horváth Márton, Kelemen Márk, Kérszigeti András, Kovács Benedek, Mészáros Bálint, Nagykálnai Márk 11/a osztályos tanulókat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg gyűjtésünk. Barátaim segítettek minden osztályba eljuttatni a gyűjtés hírét, s pénteken mindannyian együtt, egy órán át pakoltuk a rengeteg adományt, hogy azokat aztán több személyautóval elszállítsuk.

(írta: Szabó Ádám 11.a osztály)