Planet Budapest 2021 – Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó (9.ny osztály)

Napjainkban a klímaváltozás és a környezetszennyezés egyre fenyegetőbb problémát jelent. Sokan tisztában vannak ezekkel a gondokkal, azonban az emberek többsége még mindig nem tudja, hogy mennyire komoly is a helyzet.

A Planet Budapest 2021 ’Heroes of the Future’ nevű ifjúsági élményprogram, melyen 156 diákcsoport egyikeként részt vehetett a 9.ny osztály, igazán jól szemléltette mindezt. A szelektív hulladék részletes szétválogatásától, a műanyag kupakok újrahasználásáig mindenről szó esett. A fenntarthatósági kalandpálya azonban egy nagyon különleges szemszögből mutatta be a minket körülvevő világot.
Sok egyszerűnek tűnő kérdésre kaptunk megdöbbentő választ, ami mindenki számára nagyon tanulságos volt. A program végén pedig egy ajándékcsomaggal is megleptek minket.

Fontos, hogy beszéljünk erről a témáról, és mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a bolygónk lakható maradjon a következő generációk számára is. Közös összefogással és odaadással bármit elérhetünk, ha már most elkezdünk cselekedni! (Köteles Jázmin 9.ny)